Αρχική > News > 46η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

46η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών την Τρίτη 30/5/2017 πραγματοποίησε την 46η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).
Σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Νίκο από τα Τρίκαλα. Ο Νικόλας είναι 20 ετών και οι οικογένειά του ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας και επισκέπτεται πρώτη φορά της Φυλακές χωρίς στο παρελθόν να έχει καμία σχέση με τη παρανομία ή να έχει δώσει άλλη αφορμή. Μετανιωμένος πραγματικά γι΄ αυτή την κατάληξη, ο Νίκος έδειξε ότι είχε θέληση να γνωρίσει καινούρια πράγματα και τρόπους που θα τον βοηθούσαν να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Στις Φυλακές πάει στο σχολείο να μάθει γράμματα μιας δεν μπόρεσε στο παρελθόν να το πραγματοποιήσει. Τα σχέδιά του είναι να ασχοληθεί με το εμπόριο, πράγμα το οποίο έκανε πριν μπει στην φυλακή ή να εργαστεί σε συνεργείο. Κάναμε μια πολύ ευχάριστη συζήτηση, γελάσαμε και περάσαμε πολύ ευχάριστα. Ο Νίκος ευχαριστήθηκε πολύ από την ομάδα μας και θέλησε τον επόμενο μήνα να μας ξαναδεί.
Κατά την διάρκεια της κουβέντας, ήρθε μαζί μας και ο Μαριάν από την Σερβία. Τον καλέσαμε για να του δώσουμε μια Αγία Γραφή στην Σέρβικη γλώσσα που του είχαμε υποσχεθεί τον περασμένο μήνα. Χάρηκε πολύ για την ανταπόκριση μας αυτή και μας ευχαρίστησε. Και στα δύο παιδιά προσφέραμε και από μια τηλεκάρτα για να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι μακριά.
Η ομάδα μας είχε μια πολύ ευλογημένη συνάντηση με τα δύο αυτά παιδιά. Ζήσαμε μια πλήρωση μέσα στην ψυχή μας ότι προσφέραμε πραγματικά αυτό το οποίο μπορέσαμε. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Αντικρίσαμε μια ελπίδα στα πρόσωπά τους, μια ευχαρίστηση, μια χαρά. Είθε η Χάρις του Θεού και η ευχή του πνευματικού μας, να μας συντροφεύει και να μας ενδυναμώνει σε αυτή την πολύ ευλογημένη προσπάθεια.
Με την Χάρι του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 48η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά των φυλακών. Αισίως μέχρι σήμερα, από την έναρξη της δράσης, έχουμε παραδώσει 22.963 τεμάχια ειδών πρώτης ανάγκης για τα έγκλειστα παιδιά των Φυλακών Αυλώνα. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την προσφορά σας.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC