Αρχική > News > 44η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

44η Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών την Τρίτη 28/3/2017 πραγματοποίησε την 44η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.). Με την ευλογία του Υπευθύνου Νεότητας και γέροντος μας Πρωτ. π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, είχαμε την τιμή σε αυτή μας της επίσκεψη, στο πλαίσιο της πρακτικής τους εξάσκησης, να έχουμε κοντά μας τρείς φοιτήτριες του πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα του τμήματος κοινωνικής Θεολογίας.

Σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με δύο παιδιά, τον Δημήτρη από την Καλαμάτα και τον Βασίλη από την Αθήνα. Ο Δημήτρης μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ήταν χαμογελαστός, απλός, μετρημένος και λιγομίλητος. Απαντούσε μονολεκτικά, θετικά και καταφατικά στις ερωτήσεις που του κάναμε, κυρίως σε ερωτήσεις γύρω από την ζωή του, το οικογενειακό περιβάλλον, τα σχέδιά του για το μέλλον. Η συνάντησή μας δεν κράτησε πολύ, παρά μόνο 15 λεπτά. Αυτά τα 15 λεπτά δεν μας απεύθυνε καμία ερώτηση. Μόνο μόλις σηκώθηκε για να αποχωρήσει μας ρώτησε “Πώς είναι έξω;”. Ο χρόνος ήταν πολύ λίγος για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι είχε στην ψυχούλα του ο Δημήτρης. Δεν νιώθει μοναξιά διότι έχει δύο φίλους που κάνει συνέχεια παρέα. Πάει στο σχολείο και του αρέσει στον ελεύθερο χρόνο του να παίζει μπάλα και μπάσκετ. Τον ρωτήσαμε εάν χρειάζεται κάτι και μας είπε ότι δεν του λείπει τίποτε. Ευχόμαστε ο Θεός να μας αξιώσει να τον ξανασυναντήσουμε.

Στην συνέχεια συνομιλήσαμε με τον Βασίλη. Ο Βασίλης από την ιστορία που άρχισε πολύ πρόθυμα να μας διηγείται καταλάβαμε ότι είναι ένα παιδί πολύ πονεμένο από την παιδική του κιόλας ηλικία. Μας ανέφερε ότι το κοινωνικό του κυρίως περιβάλλον ήταν η αιτία της κατάστασης στην οποία βρίσκεται και φυσικά οι δικές του επιλογές. ”Δόξα τω Θεό, στην φυλακή κατάλαβα πολλά. Κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος. Μόνο εάν στερείσαι καταλαβαίνεις.” Σκέφτεται να κάνει υπομονή και μόλις αποφυλακιστεί να πάρει την οικογένειά του και να φύγει μόνιμα στην Ρόδο, κάνοντας μια νέα αρχή. “Eάν δεν έμπαινα φυλακή εκείνη την ημέρα, θα έκανα πολύ κακό στον κόσμο. Τώρα έχω καταλάβει. Η φυλακή μου έκανε μεγάλο καλό”. Ο Βασίλης μας έκανε εντύπωση για την μετάνοιά του. Είναι πραγματικά άξιος προς μίμηση. Μας ευχαρίστησε, μας αποχαιρέτησε λέγοντας πως θα ήθελε πολύ να μας ξαναδεί.

Με την Χάρη του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 46η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Σας ευχαριστούμε όλους για κάθε είδους προσφορά, υλική και πνευματική. Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή Ανάσταση.
Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC