Αρχική > News > 42η Επίσκεψη την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

42η Επίσκεψη την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Με την έναρξη του νέου έτους 2017, η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών την Τρίτη 24/1/2017 πραγματοποίησε με την χάρη του Θεού και τις ευλογίες του πνευματικού μας και εμπνευστή της δράσης Πρωτ. π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, την 42η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

Αυτό που για εφέτος προσδοκούμε είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με όλη μας την δύναμη όσο μπορούμε περισσότερα σε αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη από αγάπη, συμπόνια, φροντίδα, κάνοντάς τα να αισθάνονται ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και ενδιαφέρονται γι’ αυτά.

Σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών, συναντήσαμε ένα παιδί από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, τον Ραφαήλ. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας ο Ραφαήλ, μας συγκίνησε όταν μας είπε ότι του λείπει η μικρή του αδερφή την οποία την αγαπάει ιδιαίτερα. Βρίσκεται στις φυλακές τους τελευταίους 6 μήνες και περιμένει με πολύ υπομονή να γίνει το δικαστήριο ελπίζοντας σε μια δίκαιη και θετική για εκείνον απόφαση. Εκκλησιάζεται κάποιες φορές στην εκκλησία της φυλακής όπως μας είπε. Του αρέσει στον ελεύθερο χρόνο του το ποδόσφαιρο και η ζωγραφική. Διαβάζει και κάποια βιβλία όταν βρίσκεται στο κελί του. Του προτείναμε να πάει στο σχολείο και να συνεχίσει από το σημείο που έχει σταματήσει. Έχει πίσω από το κρεββάτι του εικόνες του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Παϊσίου. Στο κελί του συνεργάζεται πολύ με τα παιδιά με τα οποία συγκατοικεί. Μας έκανε εντύπωση η σιωπή του, η ευγένειά του. Το αθώο βλέμμα του ήταν γλυκύτατο και μας διαπερνούσε θέλοντας να μας πει πάρα πολλά, αλλά σιωπούσε. Την περισσότερη ώρα ήταν σκεφτικός, χωρίς όμως να σταματήσει να μας προσέχει. Πραγματικά ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό παιδί ο Ραφαήλ. “Κάνω πολύ υπομονή…” μας είπε “…δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο”. Έχει καταλάβει κάποια λάθη του παρελθόντος και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να τα επαναλάβει. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα και αυτό το οποίο μας συμβαίνει για πρώτη φορά στα 5 χρόνια που διακονούμε της φυλακές είναι ότι όταν τελειώσαμε την συνάντηση μας με τον Ραφαήλ και αφού μας χαιρέτησε με πολύ ευγενικό και αγαπητικό τρόπο, δεν χτύπησε την πόρτα στον φύλακα να του ανοίξει για να αποχωρίσει, αλλά έστεκε εκεί και μας κοιτούσε με ένα βλέμμα αγάπης, ευγνωμοσύνης, καλοσύνης και ικανοποίησης. Σαν να μην ήθελε να φύγουμε. Ποτέ στην ζωή μου δεν θα ξεχάσω αυτό το βλέμμα του.

Με την Χάρη του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 44η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ενορίτες μας, για την προσφορά και την στήριξη της δράσης. Σας ευχόμαστε καλή και ευλογημένη χρονιά με αγάπη, υπομονή και πνευματική πρόοδο.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC