Αρχική > News > 31η Επίσκεψη & 34η Αποστολή ειδών Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

31η Επίσκεψη & 34η Αποστολή ειδών Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

Με την ανατολή του νέου έτους 2016, η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών την Πέμπτη 21/1/2016 πραγματοποίησε την 31η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.). Οι στόχοι μας για το νέο έτος ανανεώθηκαν, ενισχύθηκαν πνευματικά με τις ευλογίες του γέροντος μας, υπευθύνου και εμπνευστή της δράσης των επισκέψεων στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα, Πρωτ. π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου.

Αυτό που με την σειρά μας προσδοκούμε, ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Τριαδικό μας Θεό είναι να μας δώσει την Χάρη Του να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με περίσσιο ζήλο ότι μπορούμε περισσότερο σε αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ανθρώπους που αφουγκράζονται τις ανάγκες και τα προβλήματα που τα απασχολούν.

Σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών, συναντήσαμε ένα παιδί από την Πελοπόννησο, τον Φώτη. Η ιστορία Του πραγματικά μας συγκλόνισε. Ο Φώτης, παιδί πολυμελούς οικογένειας, άρχισε να δοκιμάζεται από πολύ μικρός στο καζάνι των θλίψεων και των δοκιμασιών. Μη έχοντας που να στηριχθεί, κάποιες λανθασμένες ίσως επιλογές τον έφεραν σήμερα να βρίσκεται στις Φυλακές Αυλώνα. Σκέφτεται τι ακριβώς τον έφερε σε αυτή την θέση και έχει μετανιώσει για τις επιλογές Του αναθεωρώντας πολλά από αυτά που συνήθιζε να πράττει. Άμεσος στόχος Του είναι να συνεχίσει να απασχολείτε στα μαγειρεία των φυλακών, να περάσει ο καιρός κάνοντας υπομονή και να επιστρέψει στην οικογένειά Του που τόσο πολύ του έχει λείψει. Ακούσαμε προσεχτικά την κατάθεση ψυχής που μας έκανε και προσπαθήσαμε με την Χάρη του Θεού να αγκαλιάσουμε το πρόβλημά Του και να το κάνουμε δικό μας.

Η συνέχεια αυτής της προσπάθειας αγαπητά μας αδέρφια δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχίζεται από όλους εμάς που διαβάζουμε αυτές τις ταπεινές σκέψεις, κάθε βράδυ στην μικρή γωνίτσα του σπιτιού μας, γονατιστοί μπροστά στο καντηλάκι μας που φωτίζει τις άγιες εικόνες παρακαλώντας τον Τριαδικό Θεό για τον Φώτη και για όλα τα παιδιά που βρίσκονται έγκλειστα στις Φυλακές. Αυτή είναι η διακονία μας, αυτή και η θυσία μας.

Με την Χάρη του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 34η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ενορίτες μας, για την προσφορά και την στήριξη της δράσης. Η Αγάπη σας μας συγκινεί και μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC