Αρχική > News > 28η Επίσκεψη & 31η Αποστολή ειδών Ε.Ν.Ε. Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

28η Επίσκεψη & 31η Αποστολή ειδών Ε.Ν.Ε. Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, πιστή στο ραντεβού της, με σκοπό την αγάπη, την ενίσχυση και την στήριξη των ανήλικων κρατουμένων, στις 29/10/2015 πραγματοποίησε με την Χάρη του Θεού, την 28η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

Στην επίσκεψή μας, η κοινωνική υπηρεσία την φυλακών, μας πρότεινε να κάνουμε παρέα και να συνομιλήσουμε με 3 παιδιά από την Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο. Τον Άμλετ, τον Νίκο και τον Δημήτρη. Τα παιδιά δεν έχουν συχνά επισκεπτήρια και δέχθηκαν πολύ πρόθυμα να συναντηθούν μαζί μας. Η συνάντησή, η οποία διήρκησε μία ώρα, μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για ποικίλα θέματα σχετικά με την παραμονή τους στην φυλακή, τον ελεύθερο χρόνο, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, τα μελλοντικά τους σχέδια. Ο ενθουσιασμός των παιδιών, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Μας αποχαιρέτησαν με την παράκληση να τους ξαναδούμε σε κάποια από τις επόμενες επισκέψεις μας.

Με την Χάρη του Θεού, πραγματοποιήσαμε την 31η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους ανήλικους κρατουμένους. Σας ευχαριστούμε όλους και καθέναν ξεχωριστά, για την υποστήριξη, την βοήθεια και την αδιάλειπτη κοινωνική σας προσφορά.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στον χώρο των φυλακών, αισθανόμαστε όλο και μεγαλύτερη χαρά και οικειότητα στην συναναστροφή και επικοινωνία μας με τα παιδιά. Είναι ο χώρος όπου τα πνευματικά οφέλη λειτουργούν αμφίδρομα. Ο χώρος που αγαπούμε και μας αγαπάει. Ο τρόπος αυτός, έγινε για όλους εμάς πλέον τρόπος ζωής. Δεν μπορούμε να τον αποχωριστούμε. Η προσευχή βγαίνει από τα τρίσβαθα της καρδιάς μας, γιατί γνωρίσαμε, είδαμε, θέσαμε "τον δάχτυλον επί τον τύπον των ήλων", όλα αυτά που ακούγαμε σαν θεατές μιας ξένης πραγματικότητας περί ανήλικων φυλακισμένων.

Αδερφέ μου, αδερφή μου, εάν δεν δεις, πως θα μπορέσεις να κατανοήσεις; Εάν δεν ζυμωθείς με αυτές τις ψυχούλες, πως θα γίνεις ένα με την προσφορά; Εάν δεν παρηγορήσεις, δεν πονέσεις, δεν δακρύσεις, τότε πως θα νιώσεις την Αγάπη του Χριστού να καίει την Καρδιά σου;

Με πολύ αγάπη, σας προσκαλούμε να γίνετε και εσείς οι κρίκοι που συνθέτουν αυτή την θεάρεστη, ταπεινή, και ευλογημένη προσπάθεια.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC