Αρχική > News > 27η Επίσκεψη & 30η Αποστολή Ειδών της Ε.Ν.Ε. Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

27η Επίσκεψη & 30η Αποστολή Ειδών της Ε.Ν.Ε. Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

Με την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών ξεκίνησε, με την Χάρη του Θεού και εφέτος την πρώτη της επίσκεψη για τον μήνα Σεπτέμβριο, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.).

Στην επίσκεψή μας, η κοινωνική υπηρεσία την φυλακών, μας πρότεινε να συνομιλήσουμε με 2 παιδιά από τον Πειραιά και την Αθήνα. Τον Τάσο και τον Επαμεινώνδα. Τα παιδιά δεν έχουν συχνά επισκεπτήρια και δέχθηκαν πρόθυμα να συναντηθούν μαζί μας. Πρόσχαρα και με ευχάριστη διάθεση κάθισαν μαζί μας για μία ώρα περίπου και συζητήσαμε διαφορά ενδιαφέροντα θέματα αλλά και προβληματισμούς που τα απασχολούν. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ο Τάσος ο οποίος μας είπε ότι για να μπορέσει να ξεχαστεί και να ξεπεράσει τους δύσκολους και βασανιστικούς λογισμούς, του αρέσει να λέει όσο περισσότερο μπορεί την ευχή του Ιησού. Γνώριζε αρκετά πράγματα για το κομποσκοίνι καθώς επίσης και για την χρήση του στην προσευχή. Μαζί με τον Τάσο θέλησε να μάθει και ο Επαμεινώνδας τον τρόπο αυτό της προσευχής και της συχνής επίκλησης του ονόματος του Ιησού. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα θέματα αυτά προκύπτουν από τα ίδια τα παιδιά χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια αναφορά πρωτίστως από εμάς. Τις πρωινές ώρες απασχολείται στο σχολείο του καταστήματος και στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει να μαθαίνει κιθάρα. Η συζήτηση που κάναμε και με τα δυο παιδιά, κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον όλων μας μέχρι το τέλος.

Με το ξεκίνημα την νέας εκκλησιαστικής χρονιάς έχουμε πραγματοποιήσει 30 αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης για τους ανήλικους αδερφούς μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζεται με κάθε τρόπο και ανελλιπώς την ευλογημένη αυτή προσπάθεια.

Η ομάδα των Φυλακών σας εύχεται καλό Εκκλησιαστικό Έτος.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.
Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC