Αρχική > News > 23η & 24η Επίσκεψη Ε.Ν.Ε Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

23η & 24η Επίσκεψη Ε.Ν.Ε Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

Η ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, πραγματοποίησε 2 επισκέψεις για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, συνεχίζοντας αμείωτα και ακούραστα με περίσσιο ζήλο το έργο Της.
Είχαμε την χαρά, να επισκεφθούμε τις φυλακές, με φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος της Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πρακτική τους εργασία στον Άγιο Ελευθέριο, πάνω στην Διαχείριση και την Προσφορά των Εκκλησιαστικών Αγαθών υπό την επίβλεψη του υπευθύνου Νεότητας πατρός Θεμιστοκλή Χριστοδούλου. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος και η συγκίνησή τους βαθύτατη. Γνώρισαν την διαφορετική πλευρά της ζωής νέων ανθρώπων της ίδιας ηλικίας με εκείνα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουν αγάπη, να συμπαρασταθούν, να παρηγορήσουν και να διδαχθούν ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας συνεχώς μας χρειάζονται. Ένα πραγματικά σημαντικό και ωφέλιμο εφόδιο για την συνέχεια της ζωής τους.Στις επισκέψεις μας συνομιλήσαμε με τον Γιώργο από την Θεσσαλονίκη, τον Χρήστο από την Αλβανία και τον Παναγιώτη από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Τα παιδιά δεν έχουν τακτικά επισκεπτήρια, κυρίως λόγο της απόστασης και δέχτηκαν με χαρά να συναντήσουν στα πρόσωπά μας τους δικούς τους ανθρώπους, να κάνουμε παρέα, να γελάσουμε, να αστειευτούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να προβληματιστούμε. Συζητήσαμε θέματα στο πως θα μπορέσουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν ωφέλιμα, για όσο χρειαστεί, το χρόνο τους στην φυλακή. Πως μπορεί ο ένας με τα δυνατά στοιχεία που διέπουν τον χαρακτήρα του να βοηθήσει άλλους και να γίνει το παράδειγμα γι’ αυτούς. Αλλά κυρίως μιλήσαμε για τους λόγους που τους έφεραν σε αυτή την θέση και θα πρέπει να αποφύγουν στην συνέχεια γυρίζοντας ολοκληρωτικά την πλάτη τους στο παρελθόν.Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ο Γιώργος. Είχε μια καλοσύνη, μια γλυκύτητα για τους άλλους φυλακισμένους συναδέλφους Του πραγματικά αξιοζήλευτη. Παρόλο που έζησε και μεγάλωσε σε περιβάλλον όχι και τόσο ευνοϊκό, είχε διάθεση να βοηθάει, να προσεύχεται, να στηρίζει, να θυσιάζεται. “Για να επιτρέψει ο Θεός κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι κάπου έφταιξα και κάτι πολύ καλό θέλει να βγάλει για εμένα” μας είπε με χαμόγελο και με σταθερότητα. Έκανε μεγάλη εντύπωση στον συνάδελφο Του που καθόταν δίπλα Του και τον γνώριζε για πρώτη φορά. Ο Παναγιώτης μας είπε ότι όταν στέλνουν οι δικοί του φαγητό, το μοιράζετε με τους υπόλοιπους συναδέλφους Του στο κελί και στα διπλανά κελιά, χωρίς όμως να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα.

Τα παραδείγματα πολλά, η διάθεση των παιδιών μεγάλη. Η εμπιστοσύνη και η προσδοκία που δείχνουν όταν μας κοιτούν μας συγκλονίζει. Κάτι θέλουν από εμάς, κάτι ζητούν σιωπηλά χωρίς να το φωνάζουν. Το μήνυμα που παίρνουμε μαζί μας, φεύγοντας από τις φυλακές, είναι ότι εμείς θα πρέπει όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσευχή και να παρακαλέσουμε τον Τριαδικό Θεό να επισκιάσει, να στηρίξει και να ενδυναμώσει τις ψυχές των μικρών μας αδερφών.

Η Ενοριακή Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών ολοκλήρωσε την 26η και 27η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνας. Ευχαριστούμε θερμά τους ενορίτες μας που κάθε μήνα μας στηρίζουν με την αγάπη τους προσφέροντας κάθε είδος που είναι χρήσιμο και ωφέλιμο στους ανήλικους αδερφούς μας.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC