Αρχική > News > 21η & 22η Επίσκεψη Ε.Ν.Ε Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

21η & 22η Επίσκεψη Ε.Ν.Ε Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνας

Η ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, με την Χάρη του Θεού πραγματοποίησε 2 ακόμα επισκέψεις για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα Αττικής. Όπως σε κάθε μας επίσκεψη, έτσι και τώρα, μας υποδέχτηκαν και μας ζέσταναν με την αγάπη τους οι υπεύθυνοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας των φυλακών μαζί με την Διευθύντρια του Καταστήματος Κα Μπούκη Μαρίνα. Συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με τον Νίκο από την Θεσσαλονίκη καθώς και με τον Δημήτρη από την Αθήνα. Τα παιδιά μας υποδέχτηκαν με χαρά και προθυμία για να γνωριστούμε και να ταξιδέψουμε μαζί στο παρελθόν αλλά και στο άμεσο μέλλον. Να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες, αλλά και τα σχέδια τους για την συνέχεια. Ο χρόνος μικρός. Μόλις μία ώρα. Οι εμπειρίες και η ωφέλεια για όλους μας ανυπολόγιστη.

Κάποιες φορές συνομιλώντας με τα παιδιά αναρωτιόμαστε, ποιος πραγματικά έχει ανάγκη για συμβουλές και συμπαράσταση, εκείνα ή εμείς. Οι απαντήσεις που λαμβάνουμε σε ερωτήσεις επάνω στην καθημερινότητά τους μας καθηλώνουν. « Όταν έχω επισκεπτήριο και μου φέρνουν φαγητό, κρατάω και για τα υπόλοιπα παιδιά στο κελί που δεν έχουν επισκεπτήριο» μας είπε ο Δημήτρης στην τελευταία μας επίσκεψη. Αναρωτιόμαστε, μήπως αυτά τα παιδιά, τα έχοντα τον Σταυρό του μαρτυρίου στους ώμους τους , πρέπει να κάνουν σε όλους εμάς μαθήματα φιλανθρωπίας , συμπόνιας και Αγάπης; Ας προβληματιστούμε…

Με την βοήθεια του Θεού και με την αδιάλειπτη συνδρομή των ενοριτών της, η Ενοριακή Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών ολοκλήρωσε την 24η και 25η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ενορίτες μας που κρατούν παλικαρίσια στους ώμους τους την θεάρεστη και ευλογημένη αυτή προσπάθεια.

Ο επικεφαλής της Νεότητας πρωτ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και η ομάδα των Φυλακών σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC