Αρχική > News > 15η Επίσκεψη Ε.Ν.Ε. Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνα & 18η Αποστολή Ειδών

15η Επίσκεψη Ε.Ν.Ε. Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Αυλώνα & 18η Αποστολή Ειδών

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη 22-7-2014 την 15η επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας.

Στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση, η πενταμελή μας ομάδα ήρθε σε επαφή και συζήτησε τα ενδιαφέροντα, τα προβλήματα αλλά και τις συνθήκες της καθημερινότητας τριών κρατουμένων. Είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τον Τσεβαϊντήν από την Ξάνθη, τον Χουσεΐν από το Πακιστάν και τον Νίκο από την Καλαμάτα. Παρατηρήσαμε στα μάτια τους αυτό που παρατηρούμε πάντα. Την διάθεση και την λαχτάρα των παιδιών να μας ανοίξουν την καρδιά τους για όλα όσα τα απασχολούν.
Ο καθένας τους μας μίλησε για την δική του ιστορία, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Άρχισε από κάπου, συνεχίστηκε στο πέρασμα της ζωής και κατέληξε εκεί που μας είναι ενοχλητικό και μόνο να το σκεφτούμε. Μας προκαλεί δυσφορία και στεναχώρια το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε άμεσα και να προσφέρουμε την λύση. Το μόνο που μπορούμε να δώσουμε είναι λίγη παρηγοριά, μία συμβουλή, έναν καλό λόγο, μία ανθρώπινη και αδελφική συμπαράσταση. Πέρασε μιάμιση ώρα και δεν το καταλάβαμε. Μας το υπενθύμισαν οι δεσμοφύλακες ότι πρέπει να τελειώσουμε διότι πλησίαζε το συσσίτιο και θα έκλειναν οι πτέρυγες για μεσημέρι. Χαιρετηθήκαμε με μία ζεστή χειραψία και αποχωρήσαμε.

Οι ενορίτες μας πιστοί στην Αγάπη τους, μας βοήθησαν να προσφέρουμε ένα σημαντικό αριθμό ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία είχαμε μαζί μας την ημέρα της συνάντησης. Ήταν η 18η αποστολή ειδών στις Φυλακές Αυλώνας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τον Διευθυντή νεότητας του Αγίου Ελευθερίου π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου για την υπομονή, την Αγάπη του και τον συντονισμό του προγράμματος καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους στην δραστηριότητα των Φυλακών. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο που αρχίζει και ο νέος κύκλος των επισκέψεών μας.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

Συνημμένο: 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC