Αρχική > News > Τα δώρα των Μάγων στον Γέρακα

Τα δώρα των Μάγων στον Γέρακα

Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση η Ιερά Μητρόπολή μας έχει την ιδιαίτερη ευλογία, μέσα στην εορταστική περίοδο της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει από Πέμπτη 27 μέχρι την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δήμου Γέρακα, τα Τίμια Δώρα των Μάγων, τα οποία εναποτέθηκαν προ του Σαρκωθέντος και επί γης φανέντος Υιού και Λόγου του Θεού.

Η τιμή και η ευλογία είναι μοναδική, δεδομένου ότι οι πάντιμοι αυτοί πνευματικοί θησαυροί αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κειμήλια της Χριστιανικής πίστεως και της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και είναι η πρώτη φορά που μεταφέρονται στην Ιερά Μητρόπολή μας, από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους, όπου επί αιώνες φυλάσσονται. Ανάλογη αυτής της εξαιρετικής τιμής πρέπει να είναι και η δική μας ανταπόκριση και υποδοχή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ναό, θα τελούνται καθημερινά όλες οι ιερές ακολουθίες.

Η επίσημη υποδοχή των τιμίων Δώρων θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου ε.ε., στις 4.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Γέρακα (οδ. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου και Μιαούλη) παρουσία του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών, προκειμένου να συμμετάσχουμε όλοι μαζί και να προσευχηθούμε στον πανηγυρικό εσπερινό που θα ακολουθήσει.

http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/13668-ta-d%CE%BFra-t%CE%BFn-mag

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC