Αρχική > News > Σε καιρούς κρίσης

Σε καιρούς κρίσης

«Σε μια από τις πλουσιότερες σε ορυκτό πλούτο χώρες στον κόσμο, από τις πρώτες σε εξόρυξη διαμαντιών και άλλων πολύτιμων μεταλλευμάτων, τα 2/3 του πληθυσμού υποσιτίζονται και λιμοκτονούν!»
Η είδηση έφερε αυτόματα στη σκέψη μου την πραγματικότητα της πατρίδας μας. Και δεν αναφέρομαι στην οικονομική κρίση, για την οποία τόσα λέγονται και γράφονται τελευταία.
Χρόνια τώρα καθώς ζω δίπλα σε σας, τις νεανικές καρδιές, και αφουγκράζομαι τους πόνους και τ' αδιέξοδα, τις αγωνίες και τις λαχτάρες σας, ζω μαζί σας μια άλλη κρίση, κρίση πνευματική.

Γιατί κάποιοι κλόνισαν συθέμελα την ελληνική οικογένεια και άφησαν πολλές απ' τις νεανικές σας καρδιές γυμνές από αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή.
Κάποιοι άλλοι συκοφάντησαν έντεχνα και με σύστημα την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και στέρησαν απ' τη ζωή σας την προοπτική τ' ουρανού κάνοντας την μικρή, φτωχή και αποπνικτική.
Και κάποιοι άλλοι, αφοί διάστρέβλωσαν την ιστορία μας, στράφηκαν με μένος εναντίον του εορτασμό των εθνικών μας επετείων. Και αυτό γιατί δεν έπρεπε να αισθάνεστε περήφανοι και δεμένοι με τις ρίζες σας. Ρίζες για ν' αντλείτε ζωογόνους χυμούς, που θα στηρίζουν και θα θεριεύουν τις ψυχές σας στους πολλούς και δύσκολους αγώνες σας.

Και στο χώρο του σχολείου προσπάθησαν να σας πείσουν ότι:
τα θρησκευτικά είναι ένα μάθημα περιττό απ' το oποίο εύκολα μπορείτε ν' απαλλαγείτε…,
η ιστορία είναι ανιαρή και το πιο βαρετό και κουραστικό μάθημα…
ενώ τα τελευταία χρόνια η ελληνική γλώσσα (αρχαία και νεοελληνικά) κρατά τα σκήπτρα του πιο δύσκολου μαθήματος στο σχολείο...

Είναι όμως πια καιρός να διεκδικήσετε και σεις την πλούσια κληρονομιά σας, τους θησαυρούς που σας ανήκουν! Είναι καιρός να μετατρέψετε την απογοήτευση που αφήνετε να φανεί στους τοίχους, ή τη δίψα για ιδανικά και την περηφάνεια που αφήνετε να εκδηλωθεί κάθε φορά που νικά η εθνική μας ομάδα, σε ένα δυναμικό και δημιουργικό αγώνα για ν' ανακαλύψουμε και να ζήσουμε ξανά όλοι μαζί τους θησαυρούς μας, τους πνευματικούς μας θησαυρούς!
Με την ενεργό συμμέτοχη μας στα επίμαχα μαθήματα και τις εθνικές μας επετείους, με την επιστροφή μας στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας, μαθητεύοντας κοντά σε ανθρώπους που αποτελούν τους ζωντανούς θεματοφυλακές των ιδανικών μας...

Είμαστε πλούσιοι!
Καιρός ν' ανακαλύψουμε τούς θησαυρούς μας!br />

Η φιλόλογος σας
περιοδικό Προς τη Νίκη, Μάρτιος 2011

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC