Αρχική > News > Προσευχή του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβτς

Προσευχή του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβτς

Να είμαστε αισιόδοξοι όταν χάνουμε όπως και όταν κερδίζουμε, όταν γερνάμε όπως και όταν είμαστε νέοι. Κάθε ηλικία έχει το μεγαλείο της και την ιδιαίτερη ομορφιά της. Και η ψυχή μιας ογδοντάχρονης σκιρτά μπροστά στη χαρά και τη λύπη με τον ίδιο ορμητικό τρόπο που το κάνει και η ψυχή ενός νέου και ορμητικού πλάσματος.

Να είμαστε αισιόδοξοι σαν χριστιανοί, γιατί στην πίστη μας έβρισκαν τις παρηγοριές οι πιο απελπισμένοι, τις εμπνεύσεις οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του διαφωτισμού, οι μεγαλύτεροι και καλύτεροι άνθρωποι των τελευταίων δεκαεννέα αιώνων.

Να είμαστε αισιόδοξοι, εαν δεν θέλουμε να γίνουμε ανάπηροι στην ψυχή, δηλαδή πολύ περισσότερο βαριά ανάπηροι από εκείνον τον ανάπηρο οπτιμιστή , ο οποίος καθεται χωρίς πόδια στην πολυθρόνα πλάι στο παράθυρο και παρατηρεί τη ζωή.
Να είμαστε αισιόδοξοι στη σκέψη, γιατί μόνο η αισιόδοξη σκέψη φτάνει ως το Θεό.
Να είμαστε αισιόδοξοι στα αισθήματα, γιατί η αισιοδοξία είναι φάρμακο για τη θλίψη και πηγή πραγματικής και αιώνιας χαράς.
Να είμαστε αισιόδοξοι στα έργα μας, γιατί τα έργα μας υφαίνονται στον ιστό του Θεού, και παραμένουν αιώνια όπως τα έργα του Θεού.
Να είμαστε αισιόδοξοι, αφού η ζωή είναι αισιόδοξη και εμείς οι άνθρωποι είμαστε οι καλύτεροι στυλοβάτες και οι ομορφότεροι εκφραστές της ζωής.
Να είσαι αισιόδοξος σημαίνει να ζεις και δικαίως να εκτιμάς τη ζωή
www.opougis.blogspot.gr

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC