Αρχική > News > Περί μοίρας πεπρωμένου

Περί μοίρας πεπρωμένου

Αν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει Κρίσις.
Αν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει πίστις.
Αν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει Θεός.
Αν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει αρετή.
Αν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχει κακία.
Αν υπάρχει τύχη, όλα άδικα τα κάνουμε και ανώφελα τα υπομένουμε. (Ιερός Χρυσόστομος)

Δεν ισχύει ο μύθος περί "τύχης" και "μοίρας". Διότι όσα πράττουμε, δεν τα ενεργούμε από ανάγκη, αλλά με την ελευθερία της βουλήσεώς μας. (Ιερός Χρυσόστομος)

Τί χρειάζονται οι αγώνες, οι κόποι και οι ιδρώτες για την αρετή; Αν είναι από την μοίρα του κάποιος να γίνει καλός, ακόμα και αν κοιμάται και ροχαλίζει, θα γίνει καλός... Αλλά αυτόν, δεν μπορούμε να τον πούμε καλό, αφού αναγκαστικά έγινε καλός. (Ιερός Χρυσόστομος)

Αν πρέπει κατ' ανάγκη να συμβαίνουν, όσα είναι γραμμένα από την μοίρα, είτε εμείς μοχθούμε, είτε εμείς κοιμώμαστε, τότε κανένας γεωργός να μην ζέψει τα βόδια, κανένας να μην σύρει το άροτρο, κανένας να μην ανοίξει αυλάκια στο χωράφι, κανείς να μην σπείρει το σπόρο, κανένας να μην φυτεύει και γενικά να αφήσουν όλοι κατά μέρος, κάθε γεωργική φροντίδα και ας καθίσουν στο σπίτι και ας κοιμούνται όλο το χρόνο, αφού ό,τι είναι γραμμένο να γίνει, θα γίνει... (Ιερός Χρυσόστομος)

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία... Όλα έχουν τον σκοπό τους. Και τίποτα δεν γίνεται χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία. Ούτε μια πευκοβελόνα δεν πέφτει από το πεύκο αν δεν θέλει ο Θεός. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

Τυχερός δεν είναι αυτός που κερδίζει λαχεία, αλλά όποιος δεχτεί στη ζωή του το Άγιο Πνεύμα. (Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης)

Εάν ο Χριστιανός ομολογήσει τύχη, τότε έχει ξεπέσει από την Χριστιανική πίστη και το Χριστιανικό φρόνημα. (Άγιος Αναστάσιος ο Σιναϊτης)

Όποιος αποδέχεται την «τυφλή μοίρα» μ' αυτό και μόνο ομολογεί, ότι αδυνατεί να κατανοήσει την αιτία και το νόημα κάποιου συμβάντος. Τίποτα απ' όσα συμβαίνουν στους ανθρώπους, δεν γίνεται χωρίς τον Δίκαιο και Ελεήμονα Θεό. (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Ουσιαστικά η αστρολογία είναι τυφλή μοιρολατρία. (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

"Τύχη" είναι το ψευδώνυμο του Θεού, όταν δεν θέλουμε να βάλουμε την υπογραφή Του. (Αββάς Ζωσιμάς)

https://www.facebook.com/100339064680592/posts/533765011337993/

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC