Αρχική > News > Πίστη (Γεώργιος Δροσίνης)

Πίστη (Γεώργιος Δροσίνης)

Δεν έχεις Πίστη, όταν τα στάχυα σου προσμένεις να γενούν σιτάρι, Κι από τ' άκαρπο δεντρί, που κέντρωσες, προσμένεις καρπερό βλαστάρι!

Πίστη έχεις, όταν από το χέρσωμα κι από τα αστραποκαμένα ξύλα, προσμένεις τους καρπούς ολόδροσους και καταπράσινα τα φύλλα.

Δεν έχεις Πίστη, όταν τ' απόβραδο προσμένεις να προβάλλουν τ άστρα, και με του πετεινού το λάλη μα να φέξη η αυγή ροδογελάστρα!

Πίστη έχεις, όταν -όσο αλόγιστο και πλάνο ο νους σου ία αν το ξέρει- προσμένεις ήλιο τα μεσάνυχτα κι αστροφεγγιά το μεσημέρι.

Δεν έχεις Πίστη, όταν, πηγαίνοντας το δρόμο του βουνού, προσμένεις να φτάσεις ως το ανάερο ψήλωμα κάποιας κορφής μαρμαρωμένης.

Πίστη έχεις, όταν, αλυσόδετος, μέσα από τα βάθη της αβύσσου, προσμένεις ως τα ουράνια ελεύτερο να φτερουγίσει το κορμί σου.

Δεν έχεις Πίστη, όταν, πιστεύοντας, ρωτάς την κρίση και τη γνώση! Δεν έχεις Πίστη, όταν την πίστη σου στο λογικό έχεις θεμελιώσει!

Πίστη έχεις, όταν κάθε σου όνειρο το ανάφτεις στο βωμό της τάμα, κι αν κάποιο σου τάμα είναι αδύνατο, προσμένεις να γενεί το θάμα.

Σε κάθε περίπτωσι πρέπει να έχουμε πίστι. Η πίστις είναι η μητέρα όλων των αγαθών. Είναι το φάρμακο της σωτηρίας. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να κατέχουμε τις μεγάλες αλήθειες (Ε.Π.Ε 13, 280).

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC