Αρχική > News > Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών την Μεγάλη Τρίτη είχαμε την τιμή να είναι κοντά μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ποίημα της Κασσιανής μοναχής που ψάλλεται στους ναούς τη συγκεκριμένη ημέρα και τόνισε ότι με την αναφορά στην πόρνη γυναίκα, την αλείψασα τους πόδας του Ιησού, η Εκκλησία μας θέλει να τονίσει τη μετάνοια και την ταπείνωση. Να μας θυμίσει ότι η Εκκλησία μας είναι ο χώρος τον μετανοιωμένων αμαρτωλών.

Μέσα από την εξομολόγηση καλεί η Εκκλησία μας όλους να μπούμε στο χώρο της μετανοίας. Στο πρόσωπο της πόρνης μπορεί να καθρεφτιστεί ο καθένας μας όχι ως προς την αμαρτία αλλά ως προς τη μετάνοια και την ταπείνωση. Σε αντίθεση με την μετάνοια της αλειψάσας γυναικός προβάλλεται την ημέρα εκείνη στους κατανυκτικού ύμνους, η προδοσία του Ιούδα. Μας καλεί λοιπόν να αποφασίσουμε με ποιόν θέλουμε να ομοιάσουμε...

O Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και αναφέρθηκε συν τοις άλλοις στις ευλογημένες αυτές άγιες ημέρες όπου ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συμμετείχε ενεργά στις ενοριακές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και πρωτοστατούσε από την ταπεινή θέση του ψαλτηρίου.

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη είθε να προσεγγίσουμε το Πάσχα με πνεύμα ταπεινώσεως και συγχωρητικότητας.

Καλή Ανάσταση σε όλους
εκ του Ιερού Ναού

Περισσότερες φωτογραφίες

Την Ακολουθία και την ομιλία μπορείτε να τη δείτε στο κανάλι μας ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ YOU TUBE πατώντας εδώ

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC