Αρχική > News > Ο ιστός της αράχνης

Ο ιστός της αράχνης

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ένας στρατιώτης αποκόπηκε από τη μονάδα του μέσα στον χαμό των εκρήξεων και τον πυροβόλων. Έψαξε για τους συμπολεμιστές του, αλλά προς μεγάλη του θλίψη δεν μπόρεσε να τους βρει. Είχε μείνει μόνος του σε κείνο το τόπο. Άκουγε τους εχθρούς να έρχονται κατά το μέρος του. Απεγνωσμένα έψαχνε για καταφύγιο και κάποια στιγμή το μάτι του έπεσε σε κάποιες σπηλιές στα αντικρινά βράχια. Γρήγορα σκαρφάλωσε και χώθηκε σε μια από αυτές.

Παρότι ήταν για την ώρα ασφαλής, διαπίστωσε ότι οι εχθροί δεν θα αργούσαν να σκαρφαλώσουν κι αυτοί, να ψάξουν τις σπηλιές να τον βρουν και να τον σκοτώσουν. Όση ώρα περίμενε, προσευχήθηκε στο Θεό…
«Σε παρακαλώ Θεέ μου, αν θέλεις προστάτεψε με. Παρόλα αυτά ότι είναι θέλημα σου, αυτό να γίνει. Σε αγαπώ και σε εμπιστεύομαι».

Όταν τέλειωσε τη προσευχή του, ξάπλωσε ήρεμος και άκουγε τους εχθρούς, που πλησίαζαν.
Σκέφτηκε…
«Όπως βλέπω ο Θεός δεν πρόκειται να με βοηθήσει να γλιτώσω αυτή τη φορά».
Τότε παρατήρησε μια αράχνη, που ξεκίνησε να υφαίνει τον ιστό της στην είσοδο της σπηλιάς.
«Χα!» σκέφτηκε «Αυτό που θέλω είναι πέτρες και τούβλα και ο Θεός μου έστειλε μια αράχνη και τον ιστό της. Μα τη πίστη μου ο Θεός έχει χιούμορ!»

Καθώς πλησίαζε ο εχθρός από τη σκοτεινή μεριά της σπηλιάς έβλεπε τους στρατιώτες, που εξερευνούσαν την μια σπηλιά ύστερα από την άλλη. Όταν έφτασαν στη δική του, ήταν έτοιμος να δώσει την τελευταία του μάχη. Όμως προς μεγάλη του έκπληξη οι στρατιώτες έριξαν μόνο μια ματιά μέσα και συνέχισαν στην επόμενη. Ξαφνικά συνειδητοποίησε, ότι με τον ιστό να καλύπτει την είσοδο της σπηλιάς, φαινόταν πως πάρα πολύ καιρός θα είχε περάσει από τότε που κάποιος, άνθρωπο ή ζώο, μπήκε ή βγήκε από τη σπηλιά!
«Θεέ μου, συγχώρησέ με» είπε ο νεαρός στρατιώτης.
«Είχα ξεχάσει, ότι ο ιστός της αράχνης είναι πιο δυνατός από ένα τοίχο φτιαγμένο από τούβλα. Είχα ξεχάσει πως όταν δεν σου έρχεται αυτό που θέλεις, είναι επειδή ο Θεός σου στέλνει αυτό που χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή »!

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC