Αρχική > News > Ορθόδοξο παραδοσιακό γλέντι

Ορθόδοξο παραδοσιακό γλέντι

Στις 23 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε το ορθόδοξο παραδοσιακό γλέντι στο προαύλιο του Ιερού Ναού μας.

Η παραδοσιακή ατμόσφαιρα που επικρατούσε θύμιζε παλαιότερες αλλά και ωραιότερες εποχές όπου, στα χωριά κυρίως, σε κάθε ευκαιρία που δινόταν όπως γάμοι, βαφτίσια, ιερές πανηγύρεις, ο κόσμος εκδήλωνε τη χαρά του με τραγούδια και χορούς από τον τόπο καταγωγής του και η συμμετοχή όλων θεωρούνταν απαραίτητη.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρωτ. Θεμιστοκλής Στ. Χριστοδούλου, ο οποίος τόνισε ότι οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας τείνουν να εξαφανιστούν σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία στην οποία οδεύουμε και είναι ιερό χρέος μας να τονώνουμε το ελληνορθόδοξο φρόνημά μας και να το διοχετεύσουμε στις νεότερες γενεές.

Στη συνέχεια η χορωδία των ενηλίκων καθώς και η παιδική χορωδία τραγούδησαν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας μας.

Το χορευτικό συγκρότημα της ενορίας μας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο και τα Επτάνησα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό αυτό γλέντι.

Οι νέοι της ενορίας μας με περισσή χαρά συμμετείχαν στη χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα και παρέσυραν με την καλή τους διάθεση τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στο χορό μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC