Αρχική > News > Ομιλία του Γέροντα π. Νεκτάριου Βιτάλη

Ομιλία του Γέροντα π. Νεκτάριου Βιτάλη

Την Κυριακή 20 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Ναό μας το Γέροντα της Καμάριζας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Βιτάλη, εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας. Μεγάλος αριθμός πιστών συγκεντρώθηκε στο ναό τόσο για να συναντήσουν και να ακούσουν το Γέροντα όσο και για τα ιερά λείψανα που έφερε μαζί του για ευλογία και προς προσκύνηση. Η μορφή του Γέροντα, ο αυθόρμητος και θεόπνευστος λόγος του προκάλεσαν θαυμασμό, δέος και συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Μας μίλησε για την Παναγία και τον αβάσταχτο πόνο της, όταν είδε τον Μονογενή της Υιό στο Σταυρό και τον συνέκρινε με τον πόνο της μάνας που χάνει ξαφνικά το παιδί της. Για την ματαιότητα και τη φιλοδοξία του ανθρώπου που έχει μίσος και κτηματικές διαφορές με το συνάνθρωπό του και τρέχει στα δικαστήρια για ένα κομμάτι γης, δηλαδή το χώμα από το οποίο είμαστε φτιαγμένοι και όλοι εκεί θα επιστρέψουμε. Για το Χριστό μας και το Σταυρό που σήκωσε για μας, που καθημερινά τον σταυρώνουμε. Για τη μεγάλη αχαριστία μας προς Εκείνον που μας έπλασε.
Ο ίδιος είχε την ευλογία να συναντήσει τον Άγιο Νεκτάριο και να γίνει ζωντανός μάρτυρας της θαυματουργικής θεραπείας από τον καρκίνο που έπασχε.
Είπε χαρακτηριστικά: «…Και 31 χρόνια τώρα ακούγεται αυτό το θαύμα. Τόσα χρόνια προσπαθώ να βγάλω από τη ζωή μου ό,τι έχω και να το δώσω σε σας τα αδέρφια μου...».
Μίλησε για τον αγαπημένο και προστάτη του Άγιο Νεκτάριο αναφέροντας ότι: «...με την αγάπη του έγινε Άγιος και γι΄αυτό τον αγάπησε ο κόσμος. Τον κυνήγησαν, τον συκοφάντησαν, τον εξόρισαν ... δε βαρυγκώμησε ποτέ. Μόνο προσευχόταν στην Παναγία που είχε στο δωμάτιό του να τους συγχωρέσει. Αυτή την αρετή είδε ο Θεός και τον έκανε Άγιο. Την αγάπη του. Έτσι κι εγώ όταν ήμουν 15 χρονών και πρωτοπήγα στο Άγιο Όρος με προστάτευε πάντα ο Άγιος. Γι’αυτό τον αγαπώ».

Με την αγάπη και το χιούμορ που τον διακρίνει μας υποσχέθηκε ότι θα ξαναέρθει στο ναό μας σύντομα και θα φέρει μαζί του την παντόφλα του Αγ. Διονυσίου από τη Ζάκυνθο, για ευλογία αλλά και για να μας συνετίσει… αν χρειαστεί.
Με μεγάλη μας χαρά θα τον περιμένουμε.

Φωτογραφίες από την ομιλία

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC