Αρχική > News > Ξεκίνησε το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του ΙΠΕ με τίτλο "Οι Άγιοι των Αθηνών"

Ξεκίνησε το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του ΙΠΕ με τίτλο "Οι Άγιοι των Αθηνών"

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 στο ναό μας τελέστηκε ο Αγιασμός και η έναρξη του Επιμορφωτικού Προγράμματος της τοπικής αγιολογίας της Αθήνας που φέρει τον τίτλο: «Οι Άγιοι των Αθηνών: Πρόσωπα και πολιτιστικά μνημεία της εκκλησιαστικής ιστορίας της Αθήνας και τα μηνύματα τους στη σύγχρονη κοινωνία» το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Συντονιστής του προγράμματος ορίστηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου Δρ. Θ.

Τον Αγιασμό τέλεσαν o Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης,υπ. Δρ. Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α ,κάτοχος μεταπτυχιακού Νομικής και Αν. Διευθυντής Ι.Π.Ε., o Παν. Αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκης Αρχαιολόγος, Θεολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού στη Βυζαντινή Αρχαιολογία και οι ιερείς του ναού π. Σπυρίδων Βίτσης και ο Διάκονος π. Θωμάς Μάντζιος.

Στη συνέχεια o Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, στον εναρκτήριο λόγο του, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του Ιδρύματος προχώρησε σε λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματος τονίζοντας τη σημερινή αναγκαιότητα των νέων να μαθαίνουν για τους Αγίους του τόπου τους και να μιμούνται το παράδειγμά τους.

Κατόπιν παρουσίασε τους συνεργάτες του Ιδρύματος που ανέλαβαν την εκπόνηση του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος: τον Αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκη, θεολόγο, αρχαιολόγο με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη βυζαντινή Αρχαιολογία , την κ. Ελένη Λιάπη, φιλόλογο με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διοίκηση της εκπαίδευσης , υπ. διδάκτορα Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α και την κ. Ιωάννα Κορδοπάτη, Θεολόγο με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Δογματική Θεολογία, υπ. διδάκτορα Θεολογίας Α.Π.Θ.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο π. Μιχαήλ Σταθάκης ο οποίος ανέλυσε με το σαφή και εμπεριστατωμένο λόγο του την έννοια της Αγιότητας στην Ορθόδοξη Εκκλησία όπως ορίζει και ο τίτλος της εισήγησής του: «Εισαγωγή στην επιστήμη της Αγιολογίας – Η αγιότητα κατά την θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Ευχαριστούμε θερμά όλους για τη συμμετοχή και την παρουσία τους. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC