Αρχική > News > Με ή από “κορόνα ιό”, καμία σημασία δεν έχει…

Με ή από “κορόνα ιό”, καμία σημασία δεν έχει…

Όλη μας την ζωή, τον “χρόνο “ που παίρνει ο καθένας μας, ο Θεός μας περιτρυγυρίζει και προσπαθεί να “επικοινωνήσει “ μαζί μας: "ός πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν". Όλα σχεδιασμένα για τη σωτηρία μας και εμείς τα “καταστρέφουμε”. Δημιουργεί τις απαραίτητες, τις τέλειες συνθήκες στην ζωή του καθενός μας, με την παραμικρή απίστευτη λεπτομέρεια, ανάλογα με ποια στάση θα κρατήσουμε στο μέλλον, το γνωρίζει και πριν εμείς επιλέξουμε, μας βοηθά με “παιδαγωγίες” που γνωρίζει επίσης ότι θα έχουν αποτέλεσμα. Διαφορετικά δεν μας εισάγει σε αυτές και ζούμε μία πλούσια και χωρίς αναποδιές, ταπεινωτικές κ.ά. καταστάσεις...

Να θυμάστε
“Ον αγαπά Κύριος παιδεύει, μαστιγεί δε πάντα υιόν ον παραδέχεται”
Είμαστε ένα “παζλ”. Ο “πλησίον” η εικόνα του Θεού θα με οδηγήσει στην σωτηρία. Για αυτό διαφέρουμε όλοι μεταξύ μας, είμαστε ένα “παζλ” που αν το συνδέσουμε σωστά θα σωθούμε... Οι φίλοι, οι συγγενείς, οι γνωστοί μας, το “ταίρι” μας, κανένας δεν έρχεται τυχαία στην ζωή μας. Δημιουργεί στον καθένα μας θα έλεγα, αυτό που “αντέχουμε”, ανάλογα με τις ανοχές μας, τον ΕΓΩΙΣΜΟ μας, μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε, ώστε στο τέλος να επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το τέλος δεν είναι “ζαριά”…
Το “τέλος” μας έρχεται, την κατάλληλη ώρα και για συγκεκριμένους λόγους, εκεί που δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο για την ψυχή μας, αλλά και για να μην πέσουμε ακόμα χειρότερα... Δηλαδή είναι η καλύτερη δυνατή στιγμή της ζωής μας, όπως και ο “ληστής” στον σταυρό, ο Θεός εκμεταλλεύτηκε την μία στιγμή “μετανοίας” του, δίπλα στον Χριστό και τον εισήγαγε στον “παράδεισο".

Έχουμε “οδηγό” …
Η ενυπόστατος σοφία, ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, από την εποχή της παλαιάς διαθήκης, τα λόγια του, η ζωή του, οι εντολές του. Ως θεάνθρωπος, έχει αναλάβει την σωτηρία καθενός από εμάς ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Καθενός που θέλει αλήθεια και “εκ βάθους καρδίας” να σωθεί, που απλά θα τον ΠΙΣΤΈΨΕΙ ότι είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Καθενός από εμάς που δύναται να “απαρνηθεί εαυτόν” να “άρει τον σταυρό του" μα κυρίως χωρίς θέλημα να τον ακολουθήσει...

Για όλους μας νοιάζεται, αλλά εμείς δεν αγαπάμε τον εαυτό μας. Δεν πάει να πει ότι δεν νοιάζεται αλλά δεν αγαπά τους “άλλους” και ότι αυτοί θα πεθάνουν “σαν το σκυλί στο αμπέλι", παρατημένοι... Ο Θεός είναι μόνο ΑΓΑΠΗ ,ακόμα και τον διάβολο αγαπά, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτόν, ούτε για όποιον δεν “θέλει”.

Ο Θεός έδωσε την ελευθερία, το αυτεξούσιο και την ύπαρξη σε εμάς τα “κτιστά” όντα. Τίποτα από αυτά δεν παίρνει πίσω ,δεν μπορεί να τα πάρει πίσω, θα ήταν “κακία", “μνησικακία” “εκδικητικότητα”. Ο Θεός ως “άκτιστη ” ουσία ,τίποτα από αυτά δεν μπορεί να έχει ως ιδιότητα, αλλά και οτιδήποτε “κακό”.

Ο Θάνατος το πέρασμα ..
Έτσι και ο “Θάνατος” είναι το πέρασμα της “ψυχής” μας, στην “κατάσταση” που ΤΕΛΙΚΑ επιλέξαμε, στον χρόνο που μας δόθηκε στην επίγεια ζωή. Ο χρόνος που μας δόθηκε, είναι η “εξάντληση" κάθε ευκαιρίας που πήραμε και όσες και να μας δοθούν, το ίδιο θα επιλέγουμε την “μετάνοια” ή την “αμετανοησία”.

Θα έλεγα να μην φοβόμαστε τον covid ή οτιδήποτε άλλο, αλλά κάτι άλλο χειρότερο... Όποιος λοιπόν πιστεύει και φοβάται, ότι θα πεθάνει από ή με κάποιον κορόνα ιό, επειδή το θέλει ο ιός ή το είπε η επιστήμη, πριν ή μετά τον θάνατο του. Απλά εξάντλησε το “έλεος” του Θεού στο καντήλι του, ο μεν πιστός και δίκαιος νοιώθει ότι από τη στιγμή εκείνη βρίσκεται, κατά κάποιο τρόπο, στον Παράδεισο, κοντά στο Θεό. Περιμένει με ευχάριστη αναμονή τη “γενική κρίση” και την τέλεια απόλαυση των αγαθών του Παραδείσου. Αντιθέτως ο άπιστος και αμαρτωλός βρίσκεται από τότε στα βάσανα του Άδη, όπως δείχνει και η παραβολή του πλούσιου και του Λαζάρου, και με φρίκη και τρόμο περιμένει τη γενική κρίση για να ριφθεί εξ ολοκλήρου στην αιώνια κόλαση.

Ας διαλέξουμε λοιπόν… και μόλις διαλέξουμε τότε “φεύγουμε” από αυτόν τον μάταιο κόσμο και όχι επειδή το θέλει οποιοσδήποτε και οτιδήποτε, αλλά το “θέλημα Θεού” Ματθ. 25,34 "τότε ερεί ο βασιλεύς τοίς εκ δεξιών αυτού· δεύτε οι ευλογημένοι του πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν βασιλείαν από καταβολής κόσμου".

ή
Ματθ. 25,41 "τότε ερεί και τοίς εξ ευωνύμων· πορεύεσθε απ᾿ εμού οι κατηραμένοι εις το πύρ το αιώνιον το ητοιμασμένον τώ διαβόλω και τοίς αγγέλοις αυτού. Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας".

Γ.Μ

πηγη: https://www.triklopodia.gr
https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC