Αρχική > News > Ιεραποστολικό κλιμάκιο Ιεράς Επισκοπής Μαδαγασκάρης Ενοριακής Νεανικής Εστίας Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών

Ιεραποστολικό κλιμάκιο Ιεράς Επισκοπής Μαδαγασκάρης Ενοριακής Νεανικής Εστίας Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών

Πρωτοχρονιά 2011

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί μας, Καλή κι ευλογημένη Χρονιά!

Με περισσή χαρά επικοινωνούμε μαζί Σας με την επιστολή μας αυτή.
O πρώτος λόγος που μας ωθεί σ' αυτήν την επικοινωνία είναι να Σας μεταφέρουμε τις πολλές ευχαριστίες, την αγάπη, τον σεβασμό καθώς και τις πολλές ευχές του ιεραποστόλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου Σεννή.

O δεύτερος λόγος είναι η επιθυμία μας να Σας ενημερώσουμε για την πορεία του έργου μας, και όλων των ιεραποστολικών δραστηριοτήτων μας που επετεύχθησαν χάριν στη βοήθεια και τη συνδρομή όλων Σας, καθώς ακόμα να Σας γνωστοποιήσουμε σε πιο στάδιο ιεραποστολικής προσπάθειας και στόχου βρισκόμαστε μέχρι αυτή τη στιγμή που Σας γράφουμε την επιστολή αυτή.

Ως γνωστόν βρισκόμαστε στην επίτευξη του 4ου στόχου μας που είναι η δημιουργία ενός πενταθέσιου Δημοτικού Σχολείου, 1 γραφείο και 3 τουαλέτες στο Soavinarivo. Το κόστος ανέρχεται στις πενήντα τέσσερεις χιλιάδες (54.000,οο) Ευρώ. Ήδη συγκεντρώθηκε το ποσόν των 31.679,57 Ευρώ και υπολείπεται το ποσόν των 22.320, 43 Ευρώ για την αποπεράτωση του έργου.

Ο 1ος Στόχος μας που ολοκληρώθηκε ήταν το κτίσιμο ενός διθέσιου Δημοτικού Σχολείου με ένα γραφείο διδασκάλων στη Νomomtsuana αξίας 24.000,οο Ευρώ.
O 2oς Στόχος μας που ολοκληρώθηκε ήταν o εξοπλισμός του προαναφερθέντος Δημοτικού Σχολείου αξίας 3.000.οο Ευρώ.
Ο 3ος Στόχος μας που ολοκληρώθηκε ήταν το συσσίτιο 1000 παιδιών άξιας 18.000,οο Ευρώ.
Ο 4ος Στόχος μας η ανέγερση πενταθέσιου Δημοτικού Σχολείου είναι υπό εξέλιξη.


1. Μέχρι σήμερα το Ιεραποστολικό μας Κλιμάκιο πού δραστηριοποιείται από την Ενοριακή Νεανική Εστία συγκέντρωσε και απέστειλε (από την έναρξη του έργου μας μέχρι και σήμερα) με τραπεζικά εμβάσματα στον ίδιο τον ιεραπόστολο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαδαγασκάρης το ποσό των εβδομήντα πέντε χιλιάδων (75.000,οο) Ευρώ. Στο ταμείο μας βρίσκονται ακόμη χίλια εξακόσια εβδομήντα εννέα ευρώ και πενήντα επτά λεπτά (1.679,57) .
Σας πληροφορούμε επίσης ότι μόλις συγκεντρώνουμε το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000,οο) ευρώ αμέσως το στέλνουμε στην Ιεραποστολή.

2. Σας ενημερώνουμε ότι ο ιεραποστολικός τομέας δράσης σε οργανώσεις εκδηλώσεων πραγματοποίησε δύο δωροεκθέσεις υπέρ των σκοπών της Ιεραποστολής. Η 1η Δωροέκθεση (τριήμερη 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2010) πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου με την βοήθεια του Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Σπυρίδωνος, Προϊσταμένου του Ναού καθώς και με την αμέριστη συμπαράσταση των εκλεκτών συνεργατών του κληρικών και λαϊκών. Η Δωροέκθεση απέφερε στο ταμείο υπέρ της Ιεραποστολής το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,οο) Ευρώ. Η 2η Δωροέκθεση (διήμερη 18 & 19 Δεκεμβρίου 2010) έγινε στον Ιερό Ναό Αγ. Ελευθερίου-οδού Αχαρνών με την βοήθεια του Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Κων/νου Παναγιωτόπουλου, Προϊσταμένου του Ναού και με την βοήθεια απάντων των ιερέων και λαϊκών που διακονούν την ενορία. Λόγω όμως των πολλών στάσεων εργασίας των μέσων μαζικής κυκλοφορίας η Δωροέκθεση απέφερε το ποσόν των οκτακοσίων δεκαπέντε (815,οο) Ευρώ.

3. Επίσης με έξοδα των Νέων, δηλ. των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων κατά το διαρρεύσαν διάστημα κυκλοφόρησε το δεύτερο φυλλάδιο που συντάσσουν οι εν λόγω Ιεραπόστολοι και αφορά γενικά τα περί των δραστηριοτήτων της Εξωτερικής Ιεραποστολής Μαδαγασκάρης. Το εν λόγω εκδοτικό έργο στηρίζεται αποκλειστικά και σε δωρεές που προκύπτουν από πωλήσεις βιβλίων του συγγραφέα Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Θεμιστοκλέους Χριστοδούλου.

4. Πραγματοποιήθηκαν πολλές ομιλίες καθώς και προβολές DVD για την Εξωτερική Ιεραποστολή Μαδαγασκάρης ευκαίρως ακαίρως από τον π. Θεμιστοκλή σε άλλες ενορίες είτε με θέμα την Ιεραποστολή, είτε παρεμπιπτόντως στη συνάφεια διαφόρων ομιλιών που πραγματοποιεί σε ενοριακά ή διαμητροπολιτικά επίπεδα. Σχετική ήταν η ευαισθητοποίηση και η ανταπόκριση πολλών συνανθρώπων μας στο έργο μας.

5. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και ο διάκονος Ιερολογιώτατος π. Γεώργιος Ζούπινας μαζί με άλλους κληρικούς άλλων Μητροπόλεων που ασχολούνται με την Ιεραποστολή στη μακρινή Μαδαγασκάρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλά θέματα με τον ιεραπόστολο Επίσκοπο Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο Σεννή. Η συνάντηση αυτή έγινε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος του Δήμου Μεταμορφώσεως Αττικής. Εκεί ο π. Θεμιστοκλής είχε την ευκαιρία να θέσει πολλά θέματα οργανωτικά και φυσικά να μάθει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιεραποστολή στη μακρινή Μαδαγασκάρη. Δεν παραλείπουμε να σημειώσουμε ότι ο Ιεραπόστολος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος είχε επισκεφθεί την ενορία μας πέρυσι κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και χοροστάτησε κατά τον δεύτερο Κατανυκτικό Εσπερινό, ομίλησε και συζήτησε ιδιαιτέρως με τους ιερείς και τους ενορίτες του Ι. Ν. Αγ. Ελευθερίου-οδού Αχαρνών καθώς επίσης είχε σύσκεψη και με τους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ναού μας στο Αρχονταρίκι, στην οδό Σηφάκα 12. Ήταν κάποιες στιγμές ανεπανάληπτες. Μάθαμε τόσα πολλά για την ιεραποστολή και μάλιστα για την καλή οικονομική διαχείριση των προσφορών των πιστών μας.

6. Συνεχίζονται οι βαπτίσεις με τις αναδοχές. Ήδη έχουμε συγκεντρώσει χρήματα για 55 βαπτίσεις. Η κάθε βάπτιση κοστίζει εκατόν (100,οο) ευρώ. Μια ευλογημένη προσπάθεια η όποια έχει αρχίσει να έχει μεγάλη ανταπόκριση.

7. Ο επόμενος στόχος μας μετά την ολοκλήρωση του πενταθέσιου σχολείου θα είναι ο εξοπλισμός νέου σχολείου (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) στην περιοχή Adocharanofotsi της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο της Μαδαγασκάρης όπου εκεί κτίζεται αυτήν την εποχή το Ορφανοτροφείο της Ιεράς Επισκοπής και το κόστος φθάνει στις τριάντα δύο χιλιάδες (32.799,οο) ευρώ. Στην εν λόγω περιοχή που αγόρασε η Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης, έκτασης 10 στρεμμάτων, κτίζεται Ναός χωρητικότητας 192 ατόμων, σχολείο τριώροφο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο χωρητικότητας 750 παιδιών, Ορφανοτροφείο διώροφο χωρητικότητας 96 παιδιών (12 βρεφών και 84 ορφανών παιδιών), Ιεραποστολικός Ξενώνας για τους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους, κληρικούς και λαϊκούς κ.ά. Καλή συνέχεια!

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη Σας. Μη ξεχνάτε ότι η καλύτερη φιλανθρωπία είναι εκείνη που προέρχεται από του υστερήματος μας και όχι από του περισσεύματος. Οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι πάντοτε και με πολλή χαρά Σας αναμένουμε, όχι μόνον για τον οβολό Σας αλλά και για τον καλό Σας λόγο.

Μετά τιμής Καλή κι ευλογημένη χρονιά
Διά τούς Ορθοδόξους Ιεραποστόλους της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
του Ιερού Ναού Αγ. Ελευθερίου-οδού Αχαρνών
Πρωτ. Θεμιστοκλής Στ. Χριστοδούλου

Άπαντα τα οικονομικά στοιχεία, αρχικά ονοματεπώνυμο, αριθμό αποδείξεως, ημερομηνία καταθέσεως και ποσόν, είναι δημοσιευμένα στους δωρητές.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC