Αρχική > News > Η λέπρα της ψυχής

Η λέπρα της ψυχής

«Είναι μαρτύριο για τον άνθρωπο να έχει στους ώμους του φορτωμένη μια ασθένεια και μάλιστα όταν δεν υπάρχει πίστη, ο άνθρωπος εκείνος είναι δυστυχισμένος. Για να επέλθει η θεραπεία, πρέπει ο άνθρωπος να γνωρίσει τον αληθινό γιατρό, τον Χριστό. Χρειάζεται απλή πίστη και υπακοή στην ιατρική επιστήμη, η οποία συνεχώς εξελίσσεται.

Παλιά οι απλοί άνθρωποι όταν συνέβαινε κάτι στην υγεία τους έτρεχαν πρώτα στον Ιερέα για να τους σταυρώσει με την αγία λόγχη και να τους διαβάσει ευχές υπέρ υγείας και εθεραπεύντο, διότι υπήρχε μέσα τους η πίστη. Χειρότερη από την λέπρα του σώματος, η οποία πλέον δεν υπάρχει, είναι η λέπρα της ψυχής.

Δεν είναι αθεράπευτη αλλά με δυσκολία θεραπεύεται. Θέλει πολύ προσπάθεια και τα φάρμακα αυτής της αρρώστιας είναι η μετάνοια, η πίστη, η θέληση, η αγάπη και η Χάρις του Θεού. Όταν στην ζωή μας ευτυχούμε, δυστυχώς ξεχνούμε τον Θεό. Μόνο όταν μας χτυπήσει την πόρτα μία θλίψη, κλονίζεται η ζωή μας και καταφεύγουμε σ’ Αυτόν. Η αχαριστία είναι μεγάλη αμαρτία. Ο άνθρωπος ο αγνώμων και αχάριστος είναι εγωιστής και μόνο κατ’ όνομα άνθρωπος. Του λείπει η αγάπη.

Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα ευγνώμονες, άνθρωποι πίστεως με ευγένεια ψυχής. Τα χαρίσματα αυτά αναβιβάζουν τον άνθρωπο ψηλά. Ας ευχηθούμε να μας ελεήσει ο Κύριος αδελφοί μου και να μας γλιτώνει από τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες ενισχύοντας την ζωή μας με την δύναμη της πίστεως και της προσευχής».

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος

http://www.inagiounikolaoutouneou.gr/

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC