Αρχική > News > Η εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο

Η εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Εξωτερική Ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης. Η παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της Εξωτερικής Ιεραποστολής καθώς και άλλων Μητροπολιτών στο Πολεμικό Μουσείο στις 6 Φεβρουαρίου 2011 ενθάρρυνε και χαροποίησε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες στο έργο της Ιεραποστολής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες καθώς και μια αξιόλογη φωτογραφική έκθεση με θέμα τη Μαδαγασκάρη.

Μία όμορφη, ταπεινή και σεμνή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Εξωτερικής Ιεραποστολής του Ι. Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου στο Πολεμικό Μουσείο για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή Μαδαγασκάρης. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιεραπόστολος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος Σεννής. Μέσα σε μια ημίωρη εμπεριστατωμένη και θεολογικά τεκμηριωμένη ομιλία ο επίσκοπος Ιγνάτιος έθεσε τις ορθόδοξες βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζει το ιεραποστολικό έργο του, καθώς επίσης επιγραμματικά σημείωσε τα νέα έργα της Ιεραποστολής που δρομολογήθηκαν και βρίσκονται υπό εξέλιξη. Την εκδήλωση πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία «Τρόπος» υπό τη Μουσική Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ετίμησαν ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ΄ Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου του Β΄στην Αθήνα,Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος, ο οποίος και μετέφερε στην εκδήλωση χαιρετισμό της Α.θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Επίσης, παρευρέθη ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όστις και χαιρέτησε την εκδήλωση με εμπεριστατωμένο ιεραποστολικό λόγο.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας(πρώην Κυρέας) κ. Σωτήριος, όστις και απήθυνε χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Προτέριος, ο Άρχων Μέγας Πρωτέκδικος κ. θ. Παναγόπουλος, πρόεδρος των Αρχόντων Οφφικιάλων του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής «Ο Άγιος Μάρκος», ο Γενικός πρόξενος της Μαδαγασκάρης στην Ελλάδα κ. Αθανάσιος Κωστούρας, ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, Πρόεδροι και μέλη Ιεραποστολικών Συλλόγων εν Αθήναις και περιχώρων, μέλη των Ιεραποστολικών Κλιμακίων του Ι.Ν. Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του ομώνυμου Δήμου και τέλος παρευρέθησαν πολλά μέλη του Ιεραποστολικού Κλιμακίου Μαδαγασκάρης του Ιερού Ναού μας Αγίου Ελευθερίου μαζί με τον πνευματικό μας Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου.

Κατά την εκδήλωση ετιμήθη δια την πολυετή διακονία του στην Ιεραποστολή Μαδαγασκάρης ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Κωνσταντίνος Μαργώνης με τον τιμητικό Σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου, ύψιστη τιμητική διάκριση του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ΄ πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β΄. Τα εύσημα επέδωσε στον ακάματο εργάτη της Ιεραποστολής π. Κωνσταντίνο, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου, Σεβ.Μητροπολίτη Άκκρας κ. Γεώργιος.

Συγκινητική κατά την εκδήλωση ήταν η παρουσίαση του έργου της Ιεραποστολής Μαδαγασκάρης από τη δ. Ματίνα Κουβούση, η οποία μετά από ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα με θέμα «Ένα ταξίδι 10 ημερών στην Ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης», έδωσε σε όλους τους ακροατές να καταλάβουν όλο το επιτελούμενο και επιτελεσθέν έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Πρωτότυπη ήταν και η παρουσίαση DVD με θέμα τις απόψεις των μικρών ιεραποστόλων, παιδιών όλων των ηλικιών που συμμετείχαν ενεργά στην αποστολή ειδών στη Μαδαγασκάρη είτε με δικές τους δωρεές είτε με τη βοήθειά που προσέφεραν στην ετοιμασία του container.

Στις αίθουσες του Πολεμικού Μουσείου υπήρχε πλούσια φωτογραφική έκθεση σχετική με το έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής Μαδαγασκάρης, καθώς επίσης και έκθεση ειδών προς πώληση τα οποία με προθυμία ενίσχυσαν οι επισκέπτες.

Η όλη εκδήλωση αναμφισβήτητα τόνωσε τους πιστούς να συνεχίσουν να στηρίζουν το όλο Ιεραποστολικό έργο αλλά το κυριώτερο είναι ότι ενίσχυσαν ηθικά τον Ιεραπόστολο π. Ιγνάτιο και όλους τους συνεργάτες του, άμεσους ή έμμεσους, στο έργο του.

Ευχόμαστε παρόλες τις οικονομικές δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας η Ελλάδα, να μη σταματήσει η στήριξη του Ιεραποστολικού έργου στη Μαδαγασκάρη.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC