Αρχική > News > Βιωματικό πρόγραμμα για νέα ζευγάρια

Βιωματικό πρόγραμμα για νέα ζευγάρια

Το ξεκίνημα της κοινής ζωής ενός ζευγαριού θεωρείται μια ευτυχισμένη περίοδος γι’ αυτό και ονομάζεται μήνας του μέλιτος. Το ξεκίνημα όμως αυτό θεωρείται και είναι μια περίοδος δύσκολη καθώς το ζευγάρι καλείται να προσαρμοστεί σε μια νέα κατάσταση, να αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνεται και από την πραγματικότητα που θέλει τους συζύγους να μπαίνουν στο γάμο απροετοίμαστοι, αγνοώντας πράγματα τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το σύντροφό τους. Θέλοντας να συζητήσουμε με τα ζευγάρια και να στηρίξουμε τα πρώτα τους βήματα το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργανώνει ένα βραχύχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μελλόνυμφα και νέα ζευγάρια με θέμα: «… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…».
Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιείται στον Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ψυχικού κάθε Δευτέρα και ώρα 18:00 – 20:00. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018
Τι άραγε είναι ο Γάμος;
Ο Γάμος ως Μυστήριο – Μπορεί ο γάμος να αλλάξει τη ζωή μας;
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018
Η ταυτότητα του νέου ζευγαριού
Ποιοι παράγοντες μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι; Από τι κινδυνεύει ο Γάμος;
Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018
Επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι
Εμπόδια και τεχνικές
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018
Η σημασία της αυτοεκτίμησης στη διαμόρφωση μιας υγιούς σχέσης
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
Οδοδείκτες κοινής πορείας Τις συναντήσεις θα συντονίζουν οι:
Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α. & η κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε ν’ απευθύνεστε στην κα. Μαρία Ξηρουχάκη στο 2130184419 και στο e –mail: diakoniaprevention@yahoo.gr έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC