Αρχική > News > Αιμοδοσία Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2018

Αιμοδοσία Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2018

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8:00 μετά την τέλεση του Μικρού Αποδείπνου θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη ενημέρωση από την υπεύθυνη αιμοδοσίας του Ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων κ. Αναστασία Χαραλάμπους, με θέμα: "Η εθελοντική αιμοδοσία". Έπειτα θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και στις 9:30 η παράκληση της Παναγίας της Εγκυμονούσας.

To Σάββατο 8 Δεκεμβρίου από τις 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών από κλιμάκιο του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι΄αυτόν που τη δέχεται.

Δυστυχώς στη χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμη υπαρκτή κατάσταση που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Το αίμα δεν μπορεί να διατηρηθεί για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Συνεπώς η ανάγκη για τακτική εθελοντική αιμοδοσία γίνεται επιτακτική δεδομένου του περιορισμένου χρόνου ζωής του αίματος και των συστατικών του.

Η εθελοντική αιμοδοσία μπορεί να επαναλαμβάνεται με ασφάλεια σ' ένα διάστημα τριών μηνών, αν ο δότης δεν διατρέχει κίνδυνο αναιμίας, ιδιαίτερα έλλειψη σιδήρου. Επαναλαμβανόμενη εθελοντική αιμοδοσία μετά από διάστημα τριών μηνών δεν προκαλεί κανενός είδους αδυναμία. Οι γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση είναι περισσότερο επιρρεπείς στην έλλειψη σιδήρου συνεπώς το δικό τους διάστημα εθελοντικής αιμοδοσίας είναι συνήθως μεγαλύτερο.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο να κολλήσει οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια. Το άιμα συλλέγεται χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο εξοπλισμό. Ένας δότης μπορεί να έχει ηλικία από 18 έως 60 χρονών χωρίς να διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία του.

Σοφία Σαλτερή, υπεύθυνη αιμοδοσίας, Ιερού ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Ε.Ν.Ε

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC