Αρχική > News > Ένας ιεραπόστολος στο Δενδροπόταμο

Ένας ιεραπόστολος στο Δενδροπόταμο

Ο ίδιος, όταν ήταν νεαρός ακόμη κληρικός, ζήτησε την ευλογία από το μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως για να πάει στη Μαύρη Ήπειρο. Ο μητροπολίτης όμως τον προέτρεψε να πάει στην «Αφρική» που βρίσκεται δίπλα μας, στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Έτσι ο πατέρας Αθηναγόρας, ακολουθώντας τη συμβουλή του, δημιούργησε εκεί ένα κέντρο προστασίας των παιδιών των Ρομά. Μαζί με εθελοντές, δίνει καθημερινά αγώνα για να εξασφαλίσει στα παιδιά ένα πιάτο φαγητό, να τα βοηθήσει να μορφωθούν και να τα κρατήσει μακριά από τις κακοτοπιές.

Στο Δενδροπόταμο, μια γκετοποιημένη περιοχή με υψηλή παραβατικότητα, ζουν σήμερα περίπου 500 παιδιά που χρειάζονται βοήθεια. Στον ξενώνα που δημιούργησε ο πατέρας Αθηναγόρας, εκτός από τα παιδιά της περιοχής, φιλοξενούνται και παιδιά από άλλες χώρες όπως ο Αχμέτ, τη συγκινητική ιστορία του οποίου αφηγείται στο Νίκο Ασλανίδη και το φακό της εκπομπής ο ίδιος ο ιερέας.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης μοιάζει με θαύμα. Ο δραστήριος αρχιμανδρίτης δεν δέχεται χρήματα από κανέναν, αλλά τα παιδιά έχουν κάθε μέρα φαγητό, ρούχα, φάρμακα και παιχνίδια. Κι αυτό γιατί είναι πολλοί οι ευαισθητοποιημένοι εθελοντές και δωρητές που βοηθούν το έργο του, δίνοντας τις προσφορές τους σε είδος κατευθείαν στα παιδιά και αποδεικνύοντας έτσι ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί, ακόμα και σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Σκηνοθέτης: Κωστής Κουμαρίδης
Επιμέλεια: Νίκος Ασλανίδης
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Πέννυ Τομπρή
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καπρινιώτης
Μοντάζ: Παναγιώτης Σκούρτης
Διεύθυνση Παραγωγής: Μπέτυ Πόδα
Παρουσιαστής: Νίκος Ασλανίδης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Tags:

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC