Αρχική > News > Πανήγυρις Ιερού Ναού της Υπαπαντής (φωτογραφικό υλικό)

Πανήγυρις Ιερού Ναού της Υπαπαντής (φωτογραφικό υλικό)

Με ιδιαίτερες τιμές και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών κάτω από τον οποίο στεγάζεται ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής. Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος παρουσία του Προϊσταμένου του Ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και πολλών κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Mε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, O Επίσκοπος Ρωγών χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον π. Θεότιμο Κασόμπο Τσάλα, διδάκτορα θεολογίας και εφημέριο του Iερού Nού Aγίου Θωμά Κυψέλης. Ο Επίσκοπος Ρωγών στην ομιλία του ανέφερε ότι“το πολυτιμότερο που μπορούμε να επενδύσουμε σήμερα είναι οι αθάνατες ψυχές των νέων ανθρώπων. Όλα έχουν την αξία τους και την βαρύτητά τους αλλά περισσότερη αξία έχει ο έμψυχος ναός τον οποίο ο κάθε άνθρωπος και προπαντός η νεότητά μας αυτή τη στιγμή μέσα στην πατρίδα μας φέρει. Για αυτό έχουμε ιερά παρακαταθήκη και ευθύνη να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά, αφού η μεγαλύτερη θυσία και ευλογία για αυτόν που την επιδίδει είναι τα νιάτα στο Χριστό”. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ναού π. Θεμιστοκλής εκ μέρους όλων ευχαρίστησε θερμά τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του.Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών έψαλλαν εξαιρετικά οι βυζαντινοί χοροί του ναού υπό τη διεύθυνση του κ. Χαραλάμπη Συμεωνίδη και του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου.

Την Πέμπτη το πρωί 2 Φεβρουαρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους πέριξ του ναού.Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και ακολούθησε ομιλία από τον επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, ο οποίος μετέφερε στους ακροατές εμπειρίες από την Ιεραποστολή στην Μπουκόμπα της Τανζανίας.

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC