Αρχική > Συσσίτια απόρων

Συσσίτια απόρων

Επι πολλές δεκαετίες διάφοροι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί , ισχυροί πολιτικοί και κυρίαρχοι λαοί διατείνονταν ότι το πρόβλημα της φτώχειας και του υποσιτισμού των χωρών θα λυθεί με συντονισμένες προσπάθειες και τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να υπάρχει…

Πάντοντε οι άνθρωποι στην έσχατη ανάγκη τους  χτυπούσαν και χτυπούν την πόρτα της Εκκλησίας. Πολλοί από αυτούς φθάνουν στο Ναό ζητώντας τρόφιμα ή χρήματα. Η Εκκλησία μας προσφέρει αυτό που έχει , αυτό που της έχει προσφερθεί,  με ειλικρίνεια,  με συνέπεια, πνεύμα θυσίας και μεγάλη αγάπη στον άνθρωπο ανεξάρτητα από το ποιος είναι ή τι πιστεύει.

Με μεγάλο κόπο και συντονισμένες προσπάθειες ο Ναός μας προσφέρει καθημερινά φαγητό σε αναξιοπαθούντας άπορους συνανθρώπους μας.

Σε ειδική αίθουσα, στην οδό Μαλακάση 12(δίπλα ακριβώς από το Ναό μας) βρίσκουν κάθε μέρα στις 12:00π.μ ένα ζεστό και καλομαγειρεμένο φαγητό και σιτίζονται όπως ακριβώς στο σπίτι τους. Μετά  την προσευχή τρώνε όλοι μαζί με την ευχαριστία στο Θεό που ευλόγησε και το σημερινό φαγητό τους. Κάθε μέρα φωτίζει ο Θεός κι ο Άγιος Ελευθέριος και βρίσκεται κάποιος δωρητής που κάνει το γεύμα αυτό. Ορισμένες φορές γίνεται εις μνήμη κάποιου κεκοιμημένου, κάποιες άλλες φορές με αφορμή την επέτειο του γάμου ή από απλή χαρά. Περιμένουμε κι εσύ αν μπορείς και αν θέλεις να κάνεις ένα γεύμα αγάπης.

Και ο μισθός σου πολύς εν ημέρα της ανταποδώσεως. 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC