Αρχική > Ορθόδοξη Πίστη και Λατρεία

Ορθόδοξη Πίστη και Λατρεία

«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, διδάσκοντες  αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν.»«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν.»

Στη μακρινή Μαδαγασκάρη ολόκληρα χωριά φιλοτιμούνται από το ανυπόκριτο έργο που βλέπουν να συντελείται στις ζωές τους και μόνοι τους ζητούν από την ιεραποστολή να στείλει κατηχητές και ιερείς. Διψούν να μάθουν τi είναι η πίστη της Ορθοδοξίας, ζητούν να γνωρίσουν τη δύναμη καρδιάς και το συναίσθημα που κινεί αυτό το έργο.

Στο ορθόδοξο λίκνο που λέγεται Ελλάδα αρκετοί αισθάνονται τόσο χορτασμένοι από Ορθοδοξία και παράδοση, που αναζητούν οτιδήποτε την μειώνει. Γι’αυτούς, μιας και τα ξέρουν όλα και πολύ καλύτερα, ναοί και ιερείς και τελετές μυστηρίων θα μπορούσαν να μην υπάρχουν κι ας έδωσαν αντίθετη εντολή ο Χριστός και οι Απόστολοι. Προσευχόμαστε γι’αυτούς. Αλλά κρατάμε τη δύναμή μας για κείνους που έχουν μέχρι σήμερα στερηθεί την ευκαιρία να νιώσουν το Χριστό στη ζωή τους.

Αργά μα σταθερά αναδύεται σήμερα μία Ορθόδοξη Μαδαγασκάρη, μέσα από πολλούς φιλόχριστους κόπους: 

  • Φροντιστήριο Κατηχητών, για τη διδαχή των βασικών στα απομονωμένα χωριά.
  • Σεμινάριο Ορθοδόξων κληρικών, ήδη με 20 αποφοίτους και χρισθέντες ιερείς.
  • Φιλοξενία επιλεγμένων σπουδαστών στην Ελλάδα για ανώτερη εκπαίδευση.
  • Μεταφραστικό κέντρο λειτουργικών βιβλίων της Ορθοδόξου λατρείας στην τοπική γλώσσα, ως έμπρακτο δείγμα σεβασμού στην αξιοπρέπεια του μαύρων αδελφών μας.
  • Ναοί υπό ανέγερση σε όλη τη χώρα

 

©2010 orthmad.gr | Web development by Integrated ITDC